Academisch Ziekenhuis Paramaribo
Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo
Home

Het Suriname Eye Centre van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is op 24 november 2009 geproclameerd en uitgegroeid tot een groot professioneel oogcentrum met eigen subspecialiteiten. Het Suriname Eye Centre is het enige topklinische oogcentrum in Suriname en de regio. Het doel van het Suriname Eye Center is het verzorgen van bereikbare en betaalbare oogheelkundige zorg van hoogstaande kwaliteit voor alle Surinamers.

Jaarlijks gaan er missies bestaande uit oogartsen, verpleegkundigen, TOA’s (Technisch Oogheelkundig Assistenten) en anderen naar Nickerie, Albina en het binnenland om de bewoners in hun eigen omgeving van oogheelkundige zorg te voorzien. Er zijn plannen om die zorg ook buiten de grenzen van Suriname aan te bieden.

Vanaf 2000 is er een steeds betere relatie tussen de oogartsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hun collegae van het Oogziekenhuis Rotterdam die in 2007 resulteerde in een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen beide ziekenhuizen.

Voor meer informatie zie Oogziekenhuis

Lees meer...
 
Kwamalasemutu

Er worden steeds grenzen verlegd.

Van 15 november 2011 tot 18 november 2011 was er een oogteam werkzaam in Kwamalasemutu.

Lees meer...
 
Oogheelkundig onderzoek Boven Suriname

Het Suriname Eye Centre doet ook onderzoek aan de boven-Suriname rivier tussen Djoemoe en Atjonie naar het voorkomen van hoge oogdruk.

Lees meer...
 
Delegatie Suriname Eye Centre naar Cayenne

Een delegatie van het Suriname Eye Centre nam deel aan een oogheelkundig congres in Cayenne van 24/11/ 12 tot 26/ 11/12.

Lees meer...
 
Het Suriname Eye centre heeft de laatste 10 jaren een spectaculaire ontwikkeling meegemaakt

De staar operatie onder druppel verdoving en in dagbehandeling, de netvlies operaties bij suikerziekte patienten en de hoge druk operaties bij patienten

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

pagina 1 van 2